Cattery Britcity

Onze voorwaarden

Voordat u een kitten van ons wilt reserveren vragen wij eerst of u dit even door wilt lezen.

Wij stoppen heel veel tijd en liefde in onze kittens daarom willen wij dat het nieuwe personeel aan een aantal voorwaarden voldoet voordat er een kitten van ons bij hen gaat wonen.

Waarom wij geen kitten alleen plaatsen.

Samen is leuker (en beter) dan alleen!

Geregeld willen mensen bij ons één kitten reserveren, terwijl er geen andere katten in huis aanwezig zijn. Ons antwoord is dan altijd, dat we geen kittens alleen plaatsen, tenzij er al een andere jonge kat onderdeel uitmaakt van het gezin. Aangezien we merken dat mensen hier wel eens met onbegrip op reageren willen we heel graag uitleggen waarom het zo belangrijk is dat een kitten een vriendje moet hebben.
Klik hier voor de uitgebreide uitleg

Kittens leren van hun moeder en nestgenootjes. Ze leren hoe ver ze kunnen gaan tijdens het stoeien en wanneer ze hun nageltjes in moeten trekken. Kortom kittens leren van elkaar wat hun grenzen zijn. Dit leerproces begint al jong en loopt ongeveer tot 16 weken, het is dus erg belangrijk dat een kitten voor deze tijd opgroeit met soortgenootjes. Maar ook na de 16 weken is het voor een kitten veel beter om samen te zijn.

Het speelkameraadje hoeft geen raskat te zijn een kat uit het asiel mag natuurlijk ook.
Mensen die bij ons 2 kittens willen genieten wel de voorkeur.


Waarom wij onze kittens vanaf 16 weken laten verhuizen.

Wij kiezen zeer bewust om onze kittens na 16 weken te laten verhuizen. Wij willen het beste voor onze kittens.
Wetenschappelijk onderzoek naar het natuurlijke gedrag van een moederpoes en haar kittens maakt duidelijk, dat de best mogelijke leeftijd om een kitten te laten verhuizen bij zestien weken ligt. Rond deze tijd is de sociale ontwikkeling grotendeels afgesloten, en het kitten heeft belangrijke levenslessen geleerd, die het alleen met behulp van zijn moeder en de nestgenootjes kon doorlopen. Het heeft zodoende alles mee gekregen, om een emotioneel stabiele kat te worden. Waarom zou een kitten überhaupt van zijn moeder weg gehaald moeten worden, als het er zelf nog niet klaar voor is?
Op deze site staat ook nog uitgebreid te lezen waarom dit de beste leeftijd is om een kitten te laten verhuizen:

http://www.eznc.org/CMS/Nieuws/show.do?ctx=25145,169646,504968

Wat mag u van ons verwachten?

Wij fokken uiteraard met gezonde poezen die HCM en PKD getest zijn. De katers, waar onze poezen op bezoek gaan, zijn hier ook op getest.
Na ongeveer 6 weken mogen onze kittens bezoek ontvangen, voor deze tijd wordt u op de hoogte gehouden via de mail en sturen wij regelmatig foto's.
Vanaf 16 weken mogen onze kittens het nest verlaten en brengen wij de kittens naar het nieuwe personeel. De kleintjes zijn dan 2x geënt en gechipt. Wij ontwormen onze kittens niet. De ontlasting wordt nagekeken op wormeneitjes door onze dierenarts. Als ze geen eitjes hebben hoeven ze ook niet ontwormt te worden. Wij willen zo min mogelijk "troep" aan onze kleintjes geven.     
Ze krijgen een Europees paspoort, een stamboom en een leuk kittenpakket mee.
Nadat de kittens zijn verhuist kan u bij ons nog altijd om advies vragen.

Onze kittens worden niet verkocht aan mensen die ze vrij buiten laten lopen. Ze zijn niet gewend aan het buitenleven en wij fokken geen kittens om enkele maanden later te vernemen dat ze plat zijn gereden. Daarvoor steken we er veel te veel tijd en liefde in!

Wij behouden ons het recht voor om de verkoop van een kitten te weigeren of een reservering ongedaan te maken, zelfs tot op tijdstip van plaatsing, indien we denken dat dit in het belang van het kitten is.


En bedenk: Een kat heb je niet voor even, maar voor het leven.