Cattery Britcity

Voor altijd in ons hart

 

Joris van de Jakkepoes (Jari)

* 02-05-2005                        01-3-2019

De liefde voor de Brits korthaar is bij jou begonnen in 2005.

Onze allereerste Brit. En wat een kanjer was je.

1 maart 2019, de verschrikkelijke dag, dat we afscheid van je moesten nemen.
Opeens liep je mank, we dachten dat je iets aan je heup had, dus naar de dierenarts.
Zij vond dat je wel heel raar liep. Er zijn foto's gemaakt, maar daar was niks op te zien. Toen is er bloed geprikt en daar kregen wij het verschrikkelijke nieuws dat je heel ernstig nierfalen had. We hadden geen keus, je was heel erg ziek. Van de 1 op andere dag. Je denkt voor iets aan zijn heup naar de dierenarts te gaan en je staat ineens met lege handen.
Je liefde en je rare fratsen zullen we nooit vergeten.


Lieve Jakkepoes, je wordt heel erg gemist.


Binti of Britcity

* 02-06-2007                        02-10-2018

 

Op 2 juni 2007 ben je bij ons geboren, je moeder is Belle-Paris. Ons 1e fokje wat we aanhielden.
Je hebt een paar nestjes gekregen en je was een super moeder.

Op 2 oktober 2018 hebben we je moeten laten gaan.
Van de 1 op de andere dag wilde je niet meer eten en dat was niks voor jou. Eten was echt je hobby. Je at je eigen vlees of natvoer heel snel op om vervolgens bij een ander van het schaaltje wat te pikken. Daarom viel dit heel snel op. We zijn naar de dierenarts gegaan en die heeft bloed geprikt. Je bloedwaardes waren zo tegenstrijdig met elkaar dat ze er niks van snapte. Zelfs Utrecht werd gebeld om raad en die begrepen het ook niet. Er werd ook een foto gemaakt en daar was wel wat op te zien, maar via de echo was het weer niet te achterhalen. Het was allemaal heel duister en daarom ook zo moeilijk om een diagnose te stellen. Elke dag kreeg je een zak vocht, want je was uitgedroogd. Je lichaam wilde dit vocht niet vasthouden.
Toen die dinsdag kon je haast niet meer op je benen staan. Dat was de dag dat leven lijden werd voor je en moesten wij het besluit nemen om je verder niet te laten lijden. Ook al wisten we dat dit het beste voor je was, maar voor ons zo verdomd moeilijk. Je hebt nu rust, maar wat valt dit zwaar.


Lieve Binti, pittige tante, wat word je gemist.


Ivanka of Jane-Mary's Garden

* 06-06-2006                         15-03-2018

Op 1 september 2006 kwam je bij ons wonen. Je was ons 1e point poesje. Ivanka heeft in totaal 3 nesten mogen krijgen. Ze was een geweldige moeder.

Op 15 maart 2018 hebben we plotseling afscheid van je moeten nemen. Je had acuut nierfalen. We hebben het nog geprobeerd met spoelingen bij de dierenarts, maar na de 2e spoeling ging je heel hard achteruit. Je zo hulpeloos zien liggen deed heel erg veel pijn, dus we moesten een moeilijk besluit nemen. Als leven lijden wordt dan moeten we de knoop doorhakken, hoe moeilijk dit ook is.


Lieve Vankie, uit het oog maar nooit uit het hart.


 

Belle-Paris van 't Hof Ritthem

* 29-09-2005                          29-10-2013

Op 26 december 2005 kwam Belle samen met haar zus, Bijoux, bij ons wonen. We hebben van Belle mooie en lieve kittens mogen krijgen. We hebben heel veel van haar gehouden en doen dat nog steeds.

Met heel veel pijn in ons hart hebben we op 29 oktober 2013 afscheid moeten nemen van Belle-Paris.
Belle was sinds augustus gesteriliseerd en ze mocht hier van haar pensioen gaan genieten, helaas was dit voor korte duur. We ontdekte een plekje onder haar tong dit bleek, na een dierenarts bezoek, een tumor te zijn. Na 3 weken kon ze haast niet meer eten en moesten wij een besluit nemen. Dit was zo'n moeilijk besluit, maar we moesten wel voor Belle. Houden van is ook laten gaan.


Lieve Belzebub, we missen je heel erg.